Élet-Kapocs

Az Élet-Kapocs létrehozásának alapgondolata egy olyan weboldal szerkesztése volt, amely közelebb juttatja az embereket az őket érintő sorskérdések megoldásához. Az egyes kategóriák a lehetséges problémáink témakörei szerint alakulnak, amelyeken belül igyekszem összegyűjteni minden olyan információt, amely a megoldáshoz közelebb vihet, leginkább szakértői oldalakat, könyveket, tanácsadókat bemutatva.

Lehet gondunk önmagunkkal, például a kinézetünkkel, a méreteinkkel, a stílusunkkal, a bátorságunkkal, az önbecsülésünkkel, a nőiségünkkel vagy férfiasságunkkal. Ebben segíthetne nekünk pszichológus, sminkmester, humorista, fitnesz-edző, személyi tréner.

Lehet gondunk a gyerekünkkel vagy azzal, hogy nincs gyerekünk. Ha a gyerek csecsemő és nem értjük miért nem alszik, mászik, eszik. Ha bölcsit-ovit-iskolát keresünk és véleményre, felvételi tesztekre lenne szükségünk. Ha kamaszodik és már nem enged közel, ha féltjük a drogoktól vagy a rossz társaságtól, nem tudjuk hol bulizik vagy mit eszik/iszik. Ha lámpalázas, hiperaktív, allergiás, alvászavaros vagy bármi egyéb gondja van. Itt is kell szakember, pszichológus, pedagógus, gyerekorvos, vagy csak egy nagymama. Ha nincs a közelben nagymama, akkor találhatnánk egy nénit/bácsit, aki segíthet nekünk betölteni ezt a szerepet és aki így maga is „családot” kaphat általunk.

Lehet gondunk emberi kapcsolatainkkal, elsősorban a párunkkal, vagy azzal, ha nincs párunk, a családi szerepekkel, a házassági konfliktusok kezelésével, a megbocsátás képességével, a szex- szel, vagy érzelmeink kimutatásával. Ehhez a témához is kell terapeuta, házassági tanácsadó vagy szexuálpszichológus, és számtalan könyv van a témában.

Az egészségünk megőrzése is egy alapvető témakör, hiszen egyre többet hallani a táplálkozásunkkal kapcsolatos kérdésekről, problémákról, legyen az akár a kamaszlányunk gondja, ha anorexiás vagy éppen túlsúlyos, vagy egész kicsi babáinkat is fenyegetően az allergia egyre elhatalmasodó járványa, minden környezeti elemre (gyógyszerre, porra, állatokra, növényekre, ételekre, fémre). Az is döbbenetes, hogy a rákbetegség kialakulásának okait fürkészve a táplálkozás milyen kevés említést kap, holott a környezetei tényezők szerepe és a környezetszennyezés, a mesterséges adalékanyagok és a mikrohullámok hatásai olyan modern kori jelenségek, amelyek hatását tudatosan csökkentenünk kellene. Ide dietetikus kellhet vagy gasztroenterológus, de szükség lehet egy jó szakácskönyvre a vegetáriánus étrend kialakításához és a természetes élelmiszerekben található vitamin- és ásványi anyagok bemutatásához.

Ha megbetegszünk, sürgősen szükséges lenne megfelelő szakembert találni, vagy a hallomásból megismert orvos elérhetőségét megszerezni. De az sem lenne baj, ha valaki segítene megérteni, hogy mi van a leletre írva, mi az a sok információ, amit az orvosok a futószalag mellett állva elhadarnak vagy épp mi az a néhány fontos részlet, amelyre nekünk kell rákérdezni ahhoz, hogy megfelelő információhoz jussunk.

Életünknek lehetnek olyan ügyes-bajos dolgai, amelyek intézéséhez olyan információkra lenne szükségünk, amelyek segítenek eligazodni például a jog, a pénzügyek, a befektetések, a hivatalok, az adó-és nyugdíjrendszer útvesztőiben. Egy-két hasznos link, újságcikk, elemzés vagy összefoglaló jó szolgálatot tehet nekünk a továbbhaladáshoz.

Végül kell egy kis kikapcsolódás is időnként, amelyhez az ajánló rovatunk szolgálhat kedvcsinálóként. Ha időnk engedi, hogy olvassunk egy-egy könyvet, vagy elmenjünk vacsorázni, táncolni, koncertre vagy színházba, jól jöhet ha társaink ajánlanak valami bevált helyet, érdekes zenekart, élőzenés programot vagy egy kellemes estét ígérő színdarabot.

Az Élet-Kapocs elnevezés ugyanakkor szimbolikus is, jelenti azokat a kapcsokat, amelyek minket az élethez kötnek, azaz a párunkat, a gyerekeinket, a barátainkat, hiszen az élet útvesztőjében eligazodni segítő térkép nem más, mint az életünk szereplőit összekötő utak hálózatának rajzolata. A weboldal információit összeszedni nem lehet céltalanul az emberek összes gondjának erdejében elveszve, hiszen nincs ember, aki ezt egyedül feldolgozhatná. A közvetlen kapcsolat, amely motivál, keretet ad az, hogy a információk az Élet-Kapocs Baráti Társaság tagjait foglalkoztató kérdések megválaszolását segítsék, de őszintén bízom abban, hogy a weboldal nyilvánosságával a társaság bővülni fog, s egyre többen kapcsolódnak hozzánk a hozzászólások által.

A tevékenység kiteljesedése és materializált megjelenése a weboldal működésének beindulása után az Élet-Kapocs Iroda létrehozása lesz, hogy legyen egy olyan hely, ahol a weboldalon összeírt, összeszedett információk testet-alakot-embert ölthetnek, hogy könyvbemutatóval, beszélgetéssel, tanácsadással, énekkel, koncerttel vagy épp csendes meditációval megelevenedjenek. Egy hely, ahol találkozhatunk, ahol töltekezhetünk, ahol kapunk egy kis erőt a továbbhaladáshoz.

Kívánok minden kedves Látogatónak eredményes böngészést és jó szórakozást! Örömmel várom hozzászólásaitokat az oldalhoz, vagy kérdéseiteket, témafelvetéseiteket, véleményeteket az info@elet-kapocs.hu címen!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.