Élet-Kapocs Baráti Társaság

Az Élet-Kapocs Baráti Társaság ötlete akkor született, mikor a weboldal és a jövőbeli tervek végrehajtásához a cégalapításon kezdtem gondolkodni. Emlékszem, hogyan poénkodtunk az egyetemi évek alatt a  társasági jog tanulása során azzal, hogy a Bt. rövidítés nemcsak betéti társaságot, hanem baráti társaságot is jelölhet.

A weboldal létrehozásával az életünk legfontosabb problémái megoldásához igyekszek segítséget nyújtani azzal, hogy a kérdéseinkkel, témáinkkal, gondjainkkal kapcsolatban elérhető információkat, könyveket, szakembereket, programokat gyűjtöm össze,  hogy onnan nyújthassak vele segítséget másoknak. Mindezt azonban nem tehetem céltalanul és az emberek lehetséges problémáinak erdejében elveszve, hiszen az emberiség összes gondját, baját nincs ember, aki egyedül feldolgozhatná. Kell valami közvetlen kapcsolat, amely motivál és előre visz, s innen a gondolat, hogy az emberi léptéket az adj, ha a közeli barátaim, ismerőseim gondjaiból indulok ki.

Úgy képzelem, hogy ha körülnéznénk egy angyaltérképen minden embert, mint egy-egy csillagot látnánk, ahogy számos kapcsolatvonal halad rajtuk keresztül, embertársaikat összekötve. Az én jelemen keresztül haladó vonalak közül a legbensőbbek a családtagjaim és életem „itt és most” pillanatában hozzám legközelebb eső társaim felé mutatnak, akik közül egyesek a barátaim, mások a példaképeim, kollégáim vagy életemben fontos szerepet játszó segítőim. Egy dolog közös bennük, hogy engem ismernek, s ebben az életben együttműködünk, összetalálkozunk és hatunk egymásra. Ezek az emberek alkotják az Élet-Kapocs Baráti Társaságot, amelynek megalakulását 2012. április 28-án egy kerti partival ünnepeltük meg. A találkozás nagyon jól sikerült, a körülöttem lévő emberek összeismerkedtek, elbeszélgettek, rácsodálkoztak, nevetgéltek, ettek-ittak egymás finomságaiból, szóval kellemes délután-este volt. Úgy tervezem, hogy minden évben találkozunk újra…remélem új tagokkal gyarapodva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.