Megvan már a terved az új évre?

teenivaló3Lassan eltelik az első hónap az új évből…közhely, de tényleg rohan az idő!

Volt valami fogadalmad Szilveszterkor?

Megtetted már? Bírod még?

 

Neki se indultál és bűntudatod lesz, ha eszedbe jut?

ÚJRATERVEZÉS!!! – ahogy nekem mondani szokta a GPS, ha nem sikerül időben sávot váltani:)))

Ha nem sikerült kitalálnod a tervet, hogyan használd ki ezt az évet arra, hogy vállalkozásodat sikeresebbé tedd, vagy családi gondjaidat megold, vagy sikerüljön belefogyni a szülés előtti ruhaméretbe, vagy urrá lenni a stresszen…akkor itt az ideje, hogy átgondold az egészet előlről! Ne vesztegesd el az időt, hanem kezdj hozzá! Hogyan?

Első lépésként gondold át, mi az amit valójában szeretnél elérni. Sok esetben a kudarc oka az, hogy nem is az az igazi cél, amire először gondoltál… nem csoda hát, ha megvalósítása ellen berzenkedsz, halogatod. Tipikus példa a fogyás, ahol valójában nem a ruhaméret a fő téma, hanem az önazonosság, az önbizalom megtalálása. Ez pedig finom lelki háttérmunka, amely nélkül az új étrend és az edzőterem sem hoz tartós eredményt.

Szóval vágj bele, írj le minden gondolatot arról, hogy mit szeretnél elérni ebben az új évben…eleinte tollad nagy lendülettel szántja majd a papírt…akkor kezd igazán érdekes lenni, mikor már nehezebb szavakba foglalni…, mikor már egy kicsit szorít, mikor egy kicsit fáj az igazi vágyak előbányászása.

Aztán nézd át miket írtál le és válaszd ki mivel szeretnéd kezdeni, mi az ami leginkább halaszthatatlan, amelyhez a legnagyobb bátorságod van, amely leginkább sikerrel kecsegtet, amelyet könnyű lesz majd észrevenned, ha megvalósítottad? Ez a második lépés az elköteleződés, mikor a célodat a szívedbe zárod. A szív ereje és elköteleződése nélkül az agy egyedül semmire sem egy feladat végrehajtásában.

Aztán vizsgáld meg jelenlegi körülményeidet. Ahol most tartasz, akik körülvesznek, ami most a rendelkezésedre áll a cél elérésére. Minden új lépést csak az eddig megtett út folytatásaként tudsz megtenni. Emberi lépteink sorában nincs tündeugrás, sem hétmérföldes csizma…csak egyik lábunk megy a másik után. Vizsgáld meg, mi az a legkisebb lépés, amit a célod megvalósítása felé meg tudsz tenni…ÉS TEDD MEG!

coach6Ha segítség kell a cél azonosításában, vagy egy társ a valós körülmények és lépések felmérésében, vagy egy lelkesítő és támogató szó, ami bátorságot önt beléd az nekirugaszkodáshoz vagy kiratást ad a folyatáshoz…csak szólj, szívesen segítek!

Elérhetőségeim: telefonon 06-30-3634205, emailen: tolnaine.tothvera@gmail.com

Ne feledd a zen mondást: “Ha fontos neked a célod, akkor megoldást találsz, ha nem, akkor kifogást.”

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.