Őszi finomság Mónitól = cukkini tócsni

 

Itt az ősz és a piacon járva láttam, hogy hegyekben állnak a tökfélék, cukkini, tök, uborka, sőt már a sütőtök is megjelent…épp kapóra jött, hogy Varga Móni barátnőm megosztotta velünk ezt a jó kis receptet, amiből nagyon finom és egészséges vacsorát csinálhatunk egy pár perc alatt.

Hozzávalók:

1 nagyobb cukkini (egy/másfél kg)

3 egész tojás

eredetileg 40 dkg liszt (e helyett én csak annyi teljes kiőrlésű lisztet szoktam beletenni, ami összefogja az anyagokat, ez kb 4-5 evőkanál, ha az eredeti mennyiséget teszed bele akkor jó nagy mennyiség lesz, különben fele annyi, viszont a lisztesebb változatot könnyebb sütni mert kevésbé folyós)

fél sütőpor

1 evőkanálnyi vegeta (ha ezt használsz akkor külön só sem kell)

6 gerezd fokhagyma

ha van sok friss darabolt petrezselyem és/vagy reszelt gyömbér (én mindkettőt szoktam)

fél deci olaj

 Elkészítési mód:

A cukkinit lereszeled (tökgyalun csíkokba vagy a nokedliszaggatós méretű reszelőn), összekevered az alapanyagokat és egy forró, csak fényesre alig olajozott teflon serpenyőbe lapos halmokat raksz kanállal. Nem kell minden sütés után olajozni a serpenyőt, mert a tésztában van egy kevés olaj. Amikor úgy látod hogy az egyik oldal megsült, lapáttal megfordítod és a másik oldalt is sütöd. Ha kész eheted kecsuppal, majonézzel, de mi tejföllel szeretjük leginkább, vagy uborka salátával, kovászos uborkával. Ekkor is lehet rá friss petrezselymet szórni. Ehetitek külön magában vagy szószos húsok mellé köretnek. Csabám a hétvégén karfiolleves mellé ette…

Ha nem fogyott el az egész massza, több napig eláll a hűtőben és bármikor frissen süthetsz belőle.

Köszönjük Móni!!

Várjuk a további őszi receptet, ne kelljen minden alkalommal törni a fejünket, mit találjunk már ki megint….:)!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.